dijous, 29 de novembre del 2007

Moritz

Uff... això d'estar masses dies sense mirar el correu passa factura... masses coses, però totes llegides i molt interessants.

I un dels correus és aquest, que m'han enviat des de MEG i que vull compartir amb totes i tots vosaltres:

... i no se'n cansen de ser així?

Catalunya i el catalanisme continuen sent l'objectiu predilecte de l'armada mediàtica madrilenya.

Cada dia col·leccionen nous enemics. Cada català és un dimoni en potència i ells fan d'àngel exterminador de bèsties. Aquest mes la víctima propiciatòria és la cervesa Moritz.

Por tierra, mar y aire, és a dir, des de la televisió, la ràdio i la premsa, els mitjans de comunicació de la gran capital han començat a disparar contra els propietaris de la marca catalana per haver subvencionat l'organització "Plataforma per la Llengua". Es deuen pensar que deu ser una plataforma atòmica; com que Corea del Nord ha pactat, ara el gran perill nuclear són la Plataforma i la cervesa Moritz, que etiqueta exclusivament en català.

La família cervesera ha fet una nota pública contra la campanya i proclamen: "El profund compromís amb Catalunya des de 1856. Per això donem suport en la mesura de les nostres possibilitats a diverses iniciatives adreçades a la normalització de l'ús del català i a la cultura catalana".

Com els fabricants afirmen, Moritz etiqueta en català perquè és l'idioma propi del país en el qual té l'origen, la seu social i el cent per cent del mercat.

Que n'és de difícil, ser normal ...

Passa-ho si us plau"


Crec que, una vegada més, els nostres companys espanyols mostren el seu rebuig cap a la nostra llengua i el seu odi cap a la nostra cultura.... potser serà veritat que els fem por?

Utilitza la llengua; parla, escriu, pensa.... en català, i en castellà, i en anglès, i en italià, i en.... (perquè nosaltres som oberts a tothom).