divendres, 17 de novembre del 2006

Més prohibicions estupides

Avui, llegint el 20minutos a internet, com sempre, he llegit una noticia que m'ha deixat perplex. la FACUA (Federació de Consumidors en Acció)ha demanat que es retiri l'anunci de casa taradelles.

Noo, no és per explotació infantil o per si diuen o no mentides. Resulta que provoca mals hàbits ja que sembla ser que dóna a entendre que el nen es menja tota la pizza, i això és lleig.

La veritat és que es terrible. Prohibim anuncis inofensius amb arguments estupids però alhora oferim tele-abocadors que omplen les tardes. Fent un flashback al passat, recordo que des de les 5.30 fins quasi abans de l'hora de noticies del vespre, les televisions omplien l'espai amb dibuixos animats infantils, per a nens. Ara els nens i nenes sols poden veure programes d'un contingut cultural que ratlla l'estupidesa. I no només això, els telenoticies NO haurien de mostrar RES, perquè tot el que ensenyen és destrucció, morts, terrorisme i desgracies en general. I això sí que és un problema.

No hem de prohibir tant. Enlloc de prohibir hauriem de educar als nens i ensenyar què està bé i què està malament i evitar que la televisió sigui el pare o mare del nen perquè els de veritat estan masa ocupats treballant o preocupats per altres coses.

Deixem de tractar als nens com a criatures i tractem-los com el que són; PERSONES, petites si, però persones al cap i a la fi. Personetes que necessiten una mà que els ajudi a caminar per la vida, a crèixer. Deixem que descobreixin el món, el de veritat, el que tenen a la cantonada. Deixem respirar a aquests infants que van sobrecarregats i estressats per culpa del somnis frustrats s'uns pares hipocrites i sords davant les clemències d'uns nens que de segur deien estar més estressats que els adults.

LLibertat !!