dissabte, 29 de març del 2008

Canvi d'hora

Abans, quan encara no hi havia llum arreu s'entenia, era lògic, per aprofitar bé les hores del dia. La poca molèstia que causava el canvi d'hora esdevenia un benefici substancial per a la gran majoria dels treballadors.

Ara bé, actualment hi ha necessitat? Cal realment canviar l'hora? Què varia? La llum del sol ja no és tanat important per a la societat elèctrica atès que tenim bombetes i fanals que supleixen al Sol, en tant que ens permet de veure-hi a casa i pel carrer... Ara ens diuen que és un estalvi energètic. Resulta ser que canviant la hora la gent utilitza menys electricitat? O és que els mil-i-un fanals dels polígons s'apaguen a partir de les 12.00h de la nit?

No crec que hi hagi una veritable reducció del consum. Es fa perquè sempre s'ha fet i queda bé, així trenquem la rutina semestral de l'horari laboral. Cada 6 mesos canviem l'hora, és pura tradició, no la perdéssim pas.

Tanmateix, no s'hi pot fer res. Evidentment no seré pas ruc i canviaré l'hora, perquè això de anar a contratemps no és cosa bona en aquesta societat, la nostra.

I per eliminar tensions, un gag èpic de Plats Bruts: