divendres, 19 de setembre del 2008

Goigs St Felix

Avui he trobat un arxiu mp3 dels Goigs de Sant Fèlix. No m'hagués afectat gaire si no fos perquè eren els goigs d'abans... els bons... els que m'aixecaven tots (TOTS) els pèls del cos, del primer a l'últim.

Abans, com recordareu, l'orquestra dels goigs era una orquestra de cambra, és a dir, violins, violes, violoncels i baixos. Aquells goigs em feien vibrar tot el cos, se m'entelaven les ulleres, se m'eriçaven tots els pèls i la pell es posava de gallina. La gola se'm ressecava i els ulls brillaven de goig i emoció...

Ara... amb els goigs nous, i passat uns anys, segueixo sense acostumar-me. Ja no tinc ganes d'anar-hi... no em motiva... i els pocs cops que hi he anat m'ha deixat força indiferent. Les flautes no tenen (ni mai tindran) la força de uns violins, mai! Ho sento però la orquestra actual... no m'acaba de convencer.

Que consti que no dubto ni un moment dels músics (que segur que en saben un niu) però els goigs ja no m'emocionen.... I AIXÒ EM TOCA MOLT ELS .... bé, ja m'enteneu. No arreglaré res però si és per mi... ja poden tornar a posar l'orquestra de cambra... abans no deixi d'anar a goigs definitivament, cosa que em faria molt de mal.

A continuació podeu veure els dos models de goigs:

L'antic:




I el nou:




Què n'opineu vosaltres?

1 comentari:

Pere Sàbat ha dit...

Quant raó que tens....