dimecres, 27 d’agost del 2008

Comença la festa

Aquesta nit passada hi ha hagut la popular i ja tradicional penjada d'estelades a l'església de Santa Maria. Què seria de la Festa Major sense aquesta imatge...?!

Tot va anar molt bé; ràppels, la penjada en el més solemne silenci, una mica de pòlvora (cortesia dels Diables de la Ràpita), el cant dels segadors... però de sobte un parell de cobards encaputxats i amb aires xulescs, just davant de les escales de santa maria, van desplegar una bandera española (aquella que ens representa "oficialment") i amb tota la valentia que els dóna l'alcohol de 96º i un passamuntanyes, van cremar-la davant de tothom.

Actes com aquests són incomprensibles en unes persones que defensen uns ideals de lluita antifeixista. Amb actes com aquest demostres el seu feixisme interior perquè, al cap i a la fi, la bandera espanyola actual no representa més que a un estat democràtic i plural (malgrat els governants corruptes i mentiders).

Segurament molts de la plaça estaven contents d'aquest acte (alguns fins aplaudien) però aquests són els que després, quan algú crema una bandera catalana o una estelada fiquen el crit al cel i s'escandalitzen.

Hipòcrites!

El que em rebenta més és que aquests detalls trenquen tota la seva bona fe. L'acte d'ahir em va encantar (cutre, però no hi ha peles) però el detall de la bandera em va molestar, és un detall que sobrava.

Per sort després hi havia Figatrònic! I quina festassa!!! Però el més increíble era el trasto amb què feien la música. Es veu que només n'hi ha dos al món.

1 comentari:

Pere Sàbat ha dit...

Eps,
Completament d'acord amb l'escrit. A vegades els pretesos anti feixistes, son més papistes que el Papa.
Salut!