dimecres, 11 de febrer de 2009

Mitjans de desinformació

Avui ha estat un dia tranquil, perquè de classes ben poques. Però una reflexió sí que he fet... els mitjans, desinformen.

Eren pels volts de les 8.50 quan caminava cap a l'escola, a seguir un dia més el meu període de pràctiques quan, passant per davant de la plaça de la Sardana, una olor a gas omplia l'aire. A prop meu caminava un dels nens que tinc a classe amb el seu pare i germaneta. A l'aturar-nos al semàfor, ja sentiem les sirenes; una fuita de gas. Els minuts següents els passava davant la porta del c/ Eugeni d'Ors amb dos altres mestres, especulant sobre el succeït i mirant de reull la multitud de canalla aglomerada davant la porta.

En un tres i no res, i amb unes paraules d'un mosso, tot aquest batibull s'encaminava cap a la plaça Sant Julià, darrere el cordo de seguretat de la policia. Mentre, uns segons més tard sortien per la porta els mestres matiners i els alumnes d'acollida. Tots, sense saber ben bé què passava (sí, ens ensumaven una fuita de gas, era evident per la olor).

Llavors arriba el moment de contactar amb les famílies dels alumnes aplegats al parc. Un parc que, de mica en mica, s'anava buidant fins a quedar només els mestres que, cap a les 11.00 i escaix, tornàvem a entrar a l'escola, ja sense perill de fuites de gas. I fins la una del migdia que tocava anar a casa a dinar.

Mentre dinava escoltava RadioVilafranca, i com anunciaven l'esdeveniment ócorregut. I llavors m'ha picat la curiositat i m'he posat a navegar pels principals canals informatius d'Internet. I m'he trobat aquestes noticies:

Sembla que aquests mitjans de comunicació enlloc d'informar, ens DESinformen. Carai carai, tot plegat té una pinta a Ctrl&paste que fa pudor a socarrim. Sí com a mínim fossin una mica més llestos i miréssin la noticia més correcte com els mitjans de comunicació locals (RTVV) doncs aniriem millor. Ara, també podem malpensar i prendre'ns-ho com que queda més morbós i heroic dir que els alumnes han estat confinats dins l'escola (uix, quin perill!).

Tot plegat, una bona experiència més a afegir a les memòries de pràctiques, jeje!